Jag tycker att ni ska prova detta receptet, jag har hittat det på nätet men jag tror att det är ett Leila-recept.
Carrot ginger walnut cupcakes
ca 12 cupcakes
3ekologiska ägg
3dl strösocker
3dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver
1nypa salt
1½tsk malen kanel
1tsk kardemumma
2tsk malen ingefära
1½dl solrosolja
4½dl rårivna morötter
100g valnötter
Cream cheese lime frosting
60g mjukt smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100g philadelphiaost
valnötter till garnering
1. Sätt ugnen på 175grader
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner
i äggsmeten
4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och
mycket grovt hackade valnötter
5. Placera ut pappersformar i en muffinsform
och fyll formarna till 2/3 med smet
6. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min, låt svalna.
Frosting
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet limeskal
och philadelphiaost krämigt.
2. Bred frostingen över cupcakesen och garnera med valnöt.
ca 12 cupcakes
3ekologiska ägg
3dl strösocker
3dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver
1nypa salt
1½tsk malen kanel
1tsk kardemumma
2tsk malen ingefära
1½dl solrosolja
4½dl rårivna morötter
100g valnötter
Cream cheese lime frosting
60g mjukt smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100g philadelphiaost
valnötter till garnering
1. Sätt ugnen på 175grader
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner
i äggsmeten
4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och
mycket grovt hackade valnötter
5. Placera ut pappersformar i en muffinsform
och fyll formarna till 2/3 med smet
6. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min, låt svalna.
Frosting
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet limeskal
och philadelphiaost krämigt.
2. Bred frostingen över cupcakesen och garnera med valnöt.
Jag skippade valnötterna ikväll och det var mycket gott ändå.
Nu är det dags för sängen, trött efter mycket sol, bakning och städning!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar