Välkommen
-att läsa om min familjs liv, vårt hem och vår trädgård.

*******************************************************************************

måndag 18 april 2011

Lyckad kväll!

Kvällens symöte blev mycket trevligt. Speciellt uppskattade blev mina cupcakes, och vet ni det finns fem kvar som jag kan mumsa på i morgon.
Jag tycker att ni ska prova detta receptet, jag har hittat det på nätet men jag tror att det är ett Leila-recept.


Carrot ginger walnut cupcakes

ca 12 cupcakes


3ekologiska ägg

3dl strösocker
3dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver
1nypa salt
1½tsk malen kanel
1tsk kardemumma
2tsk malen ingefära
1½dl solrosolja
4½dl rårivna morötter

100g valnötter

Cream cheese lime frosting

60g mjukt smör

5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100g philadelphiaost

valnötter till garnering

1. Sätt ugnen på 175grader
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner
i äggsmeten

4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och
mycket grovt hackade valnötter

5. Placera ut pappersformar i en muffinsform
och fyll formarna till 2/3 med smet

6. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min, låt svalna.

Frosting
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet limeskal
och philadelphiaost krämigt.

2. Bred frostingen över cupcakesen och garnera med valnöt.



Jag skippade valnötterna ikväll och det var mycket gott ändå.

Nu är det dags för sängen, trött efter mycket sol, bakning och städning!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar